تدوین چشماندازهای جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی مازندران در میزگرد فارس
گردهمایی برای دستیابی به اهداف سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی از ضرورتهای زندگی جمعی است و به درازای مدنیت، عمر دارد.
فعالان سیاسی نیز برای دستیابی به اهداف خود اقدام به ایجاد حزب یا جبهه سیاسی میکنند تا علاوه بر نمایش تعداد علاقهمندان به خود از مشورت و نفوذ آنان نیز بهرهبرداری میکنند.
* احزاب در ایرانآغاز مشروطه با شکلگیری احزاب همراه بود و عمر احزاب در ایران به حدود 110 سال میرسد که فراز و نشیبهای مختلفی دارد.
فرمایشی بودن حزبها در دوران پهلوی، دورویی حزب توده بهعنوان یکی از احزاب قدیمی در ایران که برای استفاده از متنفذین و افراد فرهیخته بر علاقهمندی به دین همصحبت میشد ولی شالوده آنان غیردینی بود و پس از انقلاب نیز شاهد ادامه فراز و نشیبها بودیم که از دولتی بودن برخی از احزاب و رشد قارچگونه برخی دیگر حکایت داشت. آنچه درباره احزاب در ایران باید مورد توجه قرار گیرد عدم بسترسازی لازم و کارشناسی برای بهرهبرداری بهینه از آن در مسیر کادرسازی، آموزش لازم برای فعالیتها، روحیه مطالبهگری، شخصیت متین سیاسی برای بازندهها و برندههای سیاسی است.جبهه یا ائتلاف سیاسی از گزینههای مهم در فعالیتهای سیاسی است که چند گروه یا حزب برای دستیابی به اهداف خود اقدام به تأسیس آن میکنند تا با استفاده از نقاط قوت یکدیگر به اهداف مشترک دست یابند.
تشکیل جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی با رویکرد انقلابی و ارزشی که در 5 دیماه اعلام موجویت و در استانها و شهرهای کشور اقدام به تأسیس هیأت مؤسس کرد دارای ابعادی است که در میزگرد «چشماندازهای جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی استان مازندران» در دفتر خبرگزاری فارس استان مازندران مورد بررسی قرار گرفت.
* عطش گردهمآیی جریان ارزشی جامعه
شکرالله رضازادهشرمه فعال سیاسی و مدیر مسؤول روزنامه حرف مازندران در میزگرد «چشماندازهای جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی استان مازندران» که به میزبانی دفتر خبرگزاری فارس استان مازندران برگزار شد با اشاره به اینکه کارکرد حزب به عنوان معبری برای دستیابی به قدرت است و همه احزاب با خاستگاههای مختلف در این مسیر تلا ش میکنند، گفت: دستیابی به قدرت برای اجرای فرامین الهی و نفع عمومی در نظام اسلامی موضوعی مبارک است.
مدیر مسؤول روزنامه حرف مازندران با بیان اینکه موضوع انتخابات بهعنوان هدف پیشرو برای فعالان و گروههای مختلف سیاسی مطرح است ولی کادرسازی برای آینده انقلاب اسلامی و گسترانیدن وسیع چتر جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی مورد نظر است، افزود: اعتقاد همهجانبه به ولیفقیه و ارزشهای انقلاب اسلامی از اولویتهای ماست.
وی با اشاره به اینکه درباره دیدگاه مقام معظم رهبری در موضوع تلاش برای حضور همگان در زیر چتر انقلاب اسلامی و اصولگرایی اصلاحطلب و اصلاحطلبی اصولگرا بهطور شایستهای تعمق نکردیم، خاطرنشان کرد: عقیده نداریم که هر کسی زیر چتر جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی قرار نگیرد، انقلابی نیست ولی کسانی که در تضاد با مبانی فکری این جبهه موضعگیری کنند را غیرانقلابی میدانیم.
این فعال سیاسی و رسانهای تأکید بر آرمانهای انقلاب اسلامی را موجب ایجاد تکالیفی دانست که حضور جدی در انتخابات کشور یکی از آن تکالیف است و بیان آرمانهای انقلاب اسلامی در سطح عمومی نیز از اولویتهای دیگر ذکر کرد.
رضازاده جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی استان مازندران را فراتر از مطالب مربوط به جریانهای اصلاحطلبی و اصولگرایی دانست و با بیان اینکه به اصلاحطلبی و اصولگرایی اعتقادی ندارم بلکه به دو جریان انقلابی و غیرانقلابی معتقدم، اظهار کرد: هفته جاری نخستین جلسه شورای مرکزی جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی استان مازندران برگزار و ارکان آن اعلام رسانهای میشود.
وی با انتقاد از دولت یازدهم که از یکطرف شعار تحمل مخالف را بیان میکند ولی بین کسی که با آنها هستند و کسانی که انتقاد میکنند، خط قرمز رسم شده است و هنگامی که به موضوعها نگاه ابزاری داشته باشیم به جایی نمیرسیم، افزود: آستانه تحمل دولت پایین است و مظلومیت جریان ارزشی جامعه آن است که با اتهام عدم تحمل مخالف روبهرو است.
مدیر مسؤول روزنامه حرف مازندران با اشاره به اینکه بنای ما سهمخواهی بعد از انتخابات نیست و مطالبهگری حقیقی نظام که تجلی آن در سخنان مقام معظم رهبری وجود دارد و مطالبات از کف جامعه برای پیگیری مورد توجه قرار گیرد و کادرسازی در بدنه و مطالبهگری بدون تقدم و تأخر و به صورت همزمان باید اجرایی شود.
رضازاده با بیان اینکه چیدمان اولیه جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی در 22 شهرستان مازندران انجام شد و بازخوردهای اعلام موجودیت به صورت گستردهای در استان به ما گزارش شد، گفت: بازخوردهای اعلام موجودیت جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی مازندران بیانگر عطش گردهمآیی جریان ارزشی جامعه است.
* جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی؛ بنیان مرصوص بهمنظور جلوگیری از نفوذ
سیدعلی سلیلی نیز در میزگرد «چشماندازهای جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی استان مازندران» با تقدیر از خبرگزاری فارس استان مازندران که در بزنگاهها برای مبارزه با بدعتها و انحرافها و احیا و رواج فضایل تلاش میکند، گفت: احیای مبانی انقلاب اسلامی که علت حادث شدن و بقای آن است و بارها مورد توجه مقام معظم رهبری قرار گرفت.
وی با بیان اینکه حفظ انقلاب اسلامی بالاتر از جمهوری اسلامی است و کمتر به انقلاب اسلامی توجه شدهاست، افزود: جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی در سختترین ایام و در دهه 40 از عمر نظام اسلامی با هدف کادرسازی و هدایت در مسیر آرمانهای انقلاب اسلامی شکل گرفت.
استاد حوزه و دانشگاه، تاسیس جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی را برای پیگیری مطالبات انقلاب اسلامی ذکر کرد و افزود: صیانت از انقلاب اسلامی و یکپارچهکردن نیروهای ارزشی جدا از هم، اهداف تشکیل جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی است و تبلور آن در فقه سیاسی اسلامی و حمایت از ولایت فقیه است.
فعال رسانهای و سیاسی مازندران، کارکرد جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی را فراتر از انتخابات ذکر و خاطرنشان کرد: جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی مانند بنیان مرصوص به منظور جلوگیری از نفوذ تلاش میکند.
سلیلی با اشاره به تجربه تلخ زیرسؤال برده شدن نیروهای انقلاب اسلامی در برخی از مقاطع و غفلت از ظرفیت رسانهای اظهار کرد: از ظرفیت تریبون نماز جمعه بهعنوان تریبون انقلاب اسلامی و تقویت روحیه مطالبهگری و استفاده از نیروهای انقلابی مورد استفاده قرار گیرد و انقلاب اسلامی در آستانه 40 سالگی خود، طوفانهای سهمگینی مانند جنگ تحمیلی و فتنهها را پشت سر گذاشت که هر کدام از آنها برای تجزیه یک کشور کافی بود که وحدت حول ولایت فقیه و حمایت الهی باعث موفقیت نظام اسلامی ما بود.
وی با بیان اینکه وحدت حول ولایت فقیه و توکل به خدا، هدف اصلی جریان ارزشی باشد و ما مأمور به تکلیف هستیم و انتخابات اخیر امریکا نشان داد که حمایت از رژیم صهیونیستی و ضدیت با انقلاب اسلامی بهعنوان حرفهای مشترک کاندیداها مطرح بود، افزود: امام راحل اصل تحزب را پذیرفتند ولی ما حزبالله و حزب شیطان داریم که مرز آن را انطباق ایدههای افراد با انقلاب تعیین میکند.
سلیلی گفت: تجلی اراده الهی در حضور مردم است و تغییر مدل حکومت ایران در دستور کار دشمنان قرار دارد.
وی با بیان اینکه 28 گروه خارجی در سه سال اخیر به مازندران سفر کردند ولی شاهد صادرات کمتر از یکدرصد مرکبات استان هستیم و 400 هزار بیکار در مازندران حضور دارند و بیکاری و عقبماندگی مازندران باید مورد توجه قرار گیرد، گفت: مردم ما امتحانپسداده و منصف هستند که وجود 10 هزار و 400 شهید و 35 شهید مدافع حرم دلیل مدعای ماست و آمادگی داریم تا مدل بومی کردن جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی را تهیه کنیم.
* حق مطالبهگری برای مردم
حجتالاسلام احمد اسلامی مسؤول نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه پیام نور مازندران نیز در میزگرد «چشماندازهای جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی استان مازندران» با اشاره به کارکردهای احزاب در کشور گفت: احزاب فصلی و زمانمندشده را تا بهحال مشاهده کردیم که موجودیت بسیاری از آنها روشن نبود.
وی با بیان اینکه جریانسازی سیاسی باید از اولویتهای گروههای سیاسی باشد، افزود: تقویت گفتمان اسلام، انقلاب، امام راحل، مقام معظم رهبری و ولایت مطلقه فقیه در اولویت فعالیتها قرار گیرد.
مسؤول نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه پیام نور مازندران به فضیلت مجاهدین اشاره کرد و با بیان شاخصهای جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی، خاطرنشان کرد: وسیعبودن، خلاقبودن، بصیر و بینا بودن و نقدپذیر بودن از شاخصهای جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی است.
اسلامی از اتهام بیصبری و عصبانیت بر نیروهای انقلابی انتقاد کرد و با اشاره به اینکه این صفات بیشتر برای افراد غیرانقلابی مصداق دارد، اظهار کرد: مردم به عنوان سهامداران انقلاب اسلامی حق مطالبهگری دارند و این مطالبات باید پاسخ داده شود و نقش رسانهها در امیدوار کردن مردم مهم است.
استاد حوزه و دانشگاه در پاسخ به فارس درباره شائبه انتخاباتی بودن تشکیل جبهه مردمی انقلاب اسلامی در آستانه انتخابات ریاستجمهوری بیان کرد: اگر در زمان آغاز دولت هم اقدام به تشکیل جبهه مردمی میشد انتقاد بود که با آغاز کار دولت قصد برنامهریزی داریم و اگر در حوزه عمل هم فرصت به جبهه مردمی برسد در بیان نقاط قوت و ضعف و پیگیری فرصتها و مطالبات مردم، اقدام میکند.
* لزوم تعمیق فعالیتهای سیاسی در قالب احزاب
تجربه سیاسی نشان داده است که احزاب و ائتلافهای سیاسی در ایران برای بیشتر مواقع همراه با انتخابات شکل گرفته است و تاثیرگذاری در آن مورد توجه بود و بسیاری از آنان در حد نام یا برگزاری جلسات فصلی یا سالانه اقدام میکنند و دستیابی به اهداف بلندمدت را در دستور کار ندارند.
تقویت احزاب، کادرسازی، آموزش فعالیتهای سیاسی و ایجاد شعبهها در شهرها میتواند بیانگر تعمیق فعالیتهای سیاسی باشد تا شاهد پویایی و پیگیری مطالبات و تفکر صحیح در قالب منطقی باشیم.
گزارش از عمران اکبرنژاد